| 
 
| 
 
 
 | 
 
Brüksel Lahanlı Mantar | 
 
  | 
EVET 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2011 
Mesajlar: 33
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73978 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2012 
2,342 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
1 kg mantar
 
4 diş sarımsak
 
15 arpacık soğan
 
500 gr brüksel lahanası
 
2 havuç
 
3 biber
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun. Mantarları yıkayıp saplarını kesmeden bütün olarak, brüksel lahanası ile beraber soğanlar ilave edin. Sebzeler bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Kiraz domatesleri de tencereye alın. Biberleri irice doğrayıp ekleyin. Gerekirse su ilave edin. 7-8 dakika pişirin, ince kıyılmış sarmısak, kesme seker, kekik ve kimyonu, limon suyu ve yeterince tuz ile tencereye ilave edin. Bu süre sonunda tencereyi ocaktan alın İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunun yarısını ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp yemeği soğumaya bırakın. Servis tabağına alın. Üzerine kalan maydanoz ve dereotunu serpip servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Yüksel Gürbüz" tarafından gönderildi. 03.06.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Brüksel Lahanlı Mantar Tarifleri Fasulye Tarifleri
 | 
 
 
 
 |