| 
 
| 
 
 
 | 
 
Brüksel Lahanalı ve Devekuşu Kıymalı Tart | 
 
  | 
çay bardağı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.02.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Kahramanmaraş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115139 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2016 
1,488 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru için:
 
300 gr. un
 
150 gr. margarin
 
30 gr. rendelenmiş parmesan peyniri
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 şişe soda
 
İç dolgu için:
 
450 gr. brüksel lahanası
 
150 gr. devekuşı kıyması
 
30 gr. rendelenmiş parmesan peyniri
 
3 adet yumurta
 
Yarım bardak süt
 
1 adet kuru soğan
 
2 kaşık zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Margarini oda sıcaklığında yumuşattıktan sonra kaptaki unun içine parçalayıp yoğurun. 1 şişe soda, bir tutam tuz ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru yuvarlayıp şeffaf streç film ile sardıktan sonra buzdolabının alt rafında dinlendirin.
 
Brüksellahanasının dış yapraklarını ayırın. Kök kısmına bıçak ile kesik yaptıktan sonra 6 dakika haşlayın. Süzdükten sonra doğranmış kuru soğan ve zeytinyağı ile tatlandırıp kavurun.. Piştikten sonra deve kuşu kıymasını ekleyin. Yarım su bardağı süt ile yumurtaları tel çırpıcı ile çırpın. Rendelenmiş parmesan peyniri, bir tutam tuz ve karabiber ekleyip çırpmaya devam edin.
 
Hamuru merdane ile 2 mm kalınlığında açın. 16 adet (6,5 cm çapında) küçük tartalet kalıplarına aynı ölçüde kestiğiniz hamuru yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız tartaletlere hazırladığınız brüksel lahanalı iç dolguyu paylaştırıp yumurta karışımını yayarak dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Brüksel Lahanalı ve Devekuşu Kıymalı Tart Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |