| 
 
| 
 
 
 | 
 
Brüksel Lahanalı Ekmek | 
 
  | 
fatin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.09.2013 
Mesajlar: 35 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92591 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2013 
2,011 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 kaşık sıvıyağ
 
500 gr un
 
300 ml Süt 
 
4 Çay Kaşığı Maya
 
2 Çay Kaşığı Toz Şeker
 
3 Çay Kaşığı Tuz
 
1 avuç yer fıstığı
 
250 gr brüksel lahanası
 
 
Bir karıştırma kabına unu eleyerek aktarın. Üzerine 
 
Kuru Hamur Mayası, tuz ve toz şekeri ekleyip harmanlayın.
 
Ortasını çukurlaştırıp yağ ve sütünü azar azar ilave edip, sert bir hamur elde edin brüksel lahanasını 2 bölüp içine ekleyip unu serpiştirilmiş tezgahta 10-12 dakika iyice yoğurun.
 
Elde ettiğiniz ekmek hamurunu temiz bir kaba alıp, üzerini örtün; mayalanması için oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
 
Çok hafif yoğurup tekrar üzerini örtün. Tekrar mayalanması için oda sıcaklığında 45 dakika bekletin.
 
baton bir kek kalıbı veya ekmek kalıbını ayçiçek yağı ile çok hafif yağlayın.hamuru yerleştirip üstüne 1 avuç yer fıstığı serpip önceden ısıtılmış fırında 40 dak pişirelim.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Brüksel Lahanalı Ekmek Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |