Posta Gazetesi
 
 
Hamur için:
 
2 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
150 gr. tereyağı
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Sebzeli harç için:
 
1 adet pırasa
 
2 su bardağı dolusu brokoli
 
4 diş sarımsak
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet patates
 
1 tatlı kaşığı toz hardal
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 su bardağı taze kaşar peynir
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Harç için, tereyağında, küçük doğranmış tüm sebzeleri soteleyin. Sebzeler yumuşayınca, baharatları ve yoğurdu ilave edin, karıştırın. Hazırladığınız hamur tepsisine harcınızı koyun, yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce kaşar peynirini serpin ve peynir kızarana kadar tekrar fırınlayın. Dilimleyerek servis yapın.
 
Unu geniş bir kaseye koyun ve soğuk tereyağını bıçakla doğrayarak una ekleyin. Diğer tüm malzemeleri ilave edin ve yoğurun. Yağlanmış kenarlı bir tepsiye elinizle bastırarak yerleştirin. Kenar kısımlarına da hamurun yukarı doğru çıkmasını sağlayın.
 
 
 
  
 |