750 gram kuzu külbastı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı et suyu veya
tavuk suyu, tuz, karabiber
Marine için:
1 çorba kaşığı ince kıyılmış biberiye
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Sos için:
250 gram haşlanmış brokoli
2 diş sarmısak
2 adet rendelenmiş yeşil elma
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı balzamik sirke
2 çorba kaşığı krema
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı et suyu veya tavuk suyu
Tuz, karabiber
Önce etleri biberiye, sirke ve zeytinyağı karışımında 2 saat marine edin.
Daha sonra bir tavaya aldığınız sıvıyağında arkalı önlü kızartın.
Cam bir kaba alıp üzerine sıcak et suyunu dökün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin.
Sos için haşlanmış brokoliyi blendera alın. İçine sarmısak, elma, zeytinyağı, sirke, krema, kaşar peyniri, et suyu, tuz ve karabiber ilave edip bütün malzemeyi blenderdan geçirin.
Pişen külbastı ile birlikte servis yapın.

|