Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çilek Suyu Tarifleri > Boza (26 adet - 553,473 defa bakıldı)

Boza


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Ayran Tarifleri
Boza Tarifleri
Çay Tarifleri
Çilek Suyu Tarifleri
Elma Suyu Tarifleri
Gazoz Tarifleri
Kokteyl Tarifleri
Limonata Tarifleri
Maden Suyu Tarifleri
Meyve Suyu Tarifleri
Milkshake Tarifleri
Nar Suyu Tarifleri
Portakal Suyu Tarifleri
Salep Tarifleri
Sıcak Çikolata Tarifleri
Smoothie Tarifleri
Şerbet Tarifleri
Soda Tarifleri
Şurup Tarifleri
Türk Kahvesi Tarifleri
Vişne Suyu Tarifleri
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ev Bozası

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11692
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2007
3,171 defa indirildi / yazdırıldı




2 kilo bulgur
250 gram ekmek mayası
1/2 kilo toz şekeri

Önce bulgur iyice ayıklanır. Bunun için bulguru daha emin bir yol olarak bir kaptan diğerine su ile süzerek ayıkla mak tercih edilmelidir. Böylece ayıklanmış ve yıkanmış olan bulgur bol su ile lapa gibi pişirilir. Ateşten indirilince sıcaklığını kaybetmeyecek şekilde kalın örtülere sarılarak sabaha kadar bekletilir. Bu durumda donmuş aşure kıvamında olan lapa, tel elekten geçirilir. Ayrı bir kapta ekmek mayası ılık su ile ezilir; tel elekten geçirilip bulgura katılır İstenilen tada göre toz şekeri ilâve edilir. Cam bir kavanoza veya emaye tencereye konulup ağzı kapatılır. Arada sırada kepçe ile savrulur. Bir gün sonra az ekşi, üç - dört gün sonra da ekşi boza elde edilir.


Boza

sinan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144
Şehir: İÇEL
Kısa URL: https://ml.md/lc11374
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2007
2,552 defa indirildi / yazdırıldı




2 bardak bulgur (Bulgur yerine darı, arpa, ya da bulgur-darı karışımı da kullanabilirsiniz.)
20 bardak su
2 çorba kaşığı tarçın
yarım bardak yoğurt
yarım tatlı kaşığı kuru maya
2.5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı un
yarım çorba kaşığı vanilya

Bulguru büyükçe bir tencereye koyup 11 bardak su ile üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece dinlendirin. Kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.
Mutfak robotuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin. Karışımı buzdolabına koyun.
Süzgeçin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin. Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun.
Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten çelip içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırın. Ilınca içine yoğurt katın.
Mayayı 1/4 bardak ılık suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yoğurt karışımına katın. Ilık ortamda 30 dakika bekletin.
Mayalı karışımı ezilmiş bulgura katıp oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin ve ara sıra karıştırın.
Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye dek karıştırın.
Tarçınla servis yapın.


Fotoğraf "hamur abla" tarafından gönderildi. 29.07.2019


Boza

Safinaz
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 17.09.2006
Mesajlar: 15
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc8855
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2006
2,916 defa indirildi / yazdırıldı




3 2/3 su bardağı bulgur (500 gr.)
3 su bardağı toz şeker (500 gr.)
1 dolu çorba kaşığı kuru
Pakmaya (17 gr.)
1 su bardağı ılık su (200 gr.)
Tarçın

Kuru Pakmaya'yı ılık ve şekerli suda karıştırıp 10 dakika kabarmasını bekleyin. Diğer tarafta ayıklanmış bulguru geniş bir kapta bol su ile ezilinceye kadar pişirin. Bu arada su azaldıkça ilâve edin ve ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Ilık hale gelince kabarmış mayayı içine katıp iyice karıştınn. Emaye bir kap içinde ılık bir yerde 2-3 gün mayalanmak üzere bekletin bu arada sık sık kanştınn. Bozanın üstü gözgöz olunca içilebilecek kıvama gelmiş demektir, üzerine tarçın serperek servis yapın.


Boza

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc5985
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2006
2,725 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg pilavlık bulgur
150 gr ekmek mayası
2 çay kaşığı tarcin
400-500 gr toz şeker

Bulguru ayıklayıp, yıkayıp bol suda bulamaç gibi oluncaya kadar kaynatın.
Yoğurt mayalar gibi tencerenin üstünü örtüp bir gece kendi sıcaklığında dinlendirin. Ertesi günü sık bir elekten tahta kaşıkla ezerek geçirin. Aynı kaba sulandırılmış ekmek mayasını katın. Arzunuza göre toz şekerini de ilave edip iyice yedirerek karıştırın. Tekrar sık elekten geçirip, cam sürahi veya büyük kavanoza bu karışımı koyun. Karisim 4-5 gün içinde ekşiyip boza halini alır.
Bardaklara koyduktan sonra üzerlerine biraz tarçın, birkaç sıra leblebi ilave edip servis yapın.

ML® Naneli Ayran (görsel)


Boza

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc1591
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2006
3,172 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı bulgur
2,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı boza (maya için)

1- Bulgur ayıklanıp yıkanır. Bol su ile bir gece veya 45 saat bekletilir.
2- Ezilinceye kadar haşlanıp kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir.
3- 4- 5 kaşık şeker ve maya olarak 1 çay bardağı boza karıştırılır. Ilık bir yerde 2- 3 gün mayalandırılır. (Boza koymadan da kendi kendine mayalanır; ancak süre daha uzun olur.)
4- Mayalanma süresince sık sık karıştırmak gerekir. Aksi halde tadında acıma olur.
5- Kokusu ve ekşiliği istenen duruma gelince şekerin tamamı ve vanilya konur, karıştırılıp buz dolabında muhafaza edilir.
6- Tarçın serperek ve tuzsuz sarı leblebi ile ikram edilir.

Not: Boza; porselen, cam veya emaye kapta mayalandırılmalı ve muhafaza edilmelidir.


ML® Naneli Ayran için tıklayın



Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 17.01.2022


Boza

goksimsir
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.01.2006
Mesajlar: 41
Kısa URL: https://ml.md/lc916
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2006
3,346 defa indirildi / yazdırıldı




Bulgur 1 kg.
Pirinç 250 gr.
Toz şeker 1 kg.
Ceviz büyüklüğünde yaş maya
Tarçın (istenildiği takdirde)

Bulguru ve pirinci ayrı ayrı haşlayın. İkisini birlikte blendırdan geçirin. İçine toz şekeri de katın ve bir taşım kaynatın.Sonra ocaktan alıp karıştırarak ılıtın. Yaş mayayı katın. Üzerini bezle örtüp ılık bir yerde göz göz olana kadar bekletin. Hazır olunca istenirse tarçın serperek servis edin.

Not: Bulgur yerine darı, arpa yada bulgur darı karışımı da kullanabilirsiniz.







Boza Tarifleri Çilek Suyu Tarifleri



(26 adet Boza 553,473 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort