| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Boşnak Böreği (Düzce) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Boşnak Böreği (Düzce) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc72863 Gönderme Tarihi: 21.Şub.2012
 2,909 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 5 su bardağı un
 1 çay bardağı sıvıyağ
 tuz
 su
 İç harcı için:
 beyaz peynir
 maydonoz
 Üzeri için:
 1 yumurta
 
 5 su bardağı un karıştırma kabına alınır. Üzerine tuz, su ve sıvıyağ alınarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur 5 bezeye ayrılarak açılabildiği kadar açılır. Daha sonra üzerine sıvıyağ gezdirilerek biraz da elle açılır. Daha sonra maydanoz ve peynir ile iç harç hazırlanır. Hazırlanan harç hamura yayıldıktan sonra bir ucundan kıvırmaya başlanarak sarılır. Bütün hamurlar için aynı işlem tekrarlanır ve dolama börek gibi yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülerek 170 derecede pişirilir.
 
 
   Fotoğraf "yandaş" tarafından gönderildi. 21.07.2020
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |