| 
 
| 
 
 
 | 
 
BOŞNAK BİFTEĞİ | 
 
  | 
lorke 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.06.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37105 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2009 
2,320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
8-10 kişilik
 
1,5 kg ince dilimlenmiş biftek
 
2 kg soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
5 çorba kaşığı un
 
5 çorba kaşığı nişasta
 
Bir buçuk su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Un ile nişastayı bir kabın içersinde iyice harmanlayıp, binekleri tek tek bulayın ve bir buçuk saat dinlendirin. Soğanları halka doğrayın ve 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Bir fırın kabına 1 kat soğan, 1 kat biftek döşeyin. Tüm malzemeyi en üste soğan gelecek şekilde dizin. Birbuçuk su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyin. Alüminyum folyo ile kabın üzerine örtün. 140 dereceli fırında birbuçuk saat pişirin. Arzuya göre patates püresi ile servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
BOŞNAK BİFTEĞİ Tarifleri Boşnak Yemekleri
 | 
 
 
 
 |