60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
8 kuzu pirzolası
1 büyük pırasa (iyice yıkanıp ince doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 defne yaprağı
250 gr (1+1/4 su bardağı) esmer et suyu
Büyük bir tavada yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca pirzolaları koyup her iki yanlarım 2-3 dakika kızartınız.
Maşayla pirzolaları tavadan alıp bir tabağa koyarak, bir kenara bırakınız. Tavada kalan yağı ısıtılmış yayvan bir tencereye aktarınız.
Doğranmış pırasayı tencereye atıp 6-7 dakika kavurunuz. Tuz, karabiber, kırmızıbiber, domates salçası, defne yaprağı ve esmer et suyunu katıp iyice karıştırınız.
Pirzolaları tencereye koyup kapağını kapatarak 15-20 dakika, pirzolalar yumuşayana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, pirzolaları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Tenceredeki sosunu döküp servis ediniz.
Not: Bosna usulü pirzola, pilav yada haşlanmış taze patates ile servis edilebilir.
|