2 hazır yufka
2 adet yumurta
250 gram yoğurt
Yumurta ve yoğurdu bir kap içinde iyice çırparak hazır olarak bir kenarda bekletin.
Yufkaları üst üste koyarak tezgahın üzerinde açın.
Hazırladığınız yoğurtlu karışımı her yufka katına ayrı ayrı iyice yayın.
Katlarına yoğurtlu karışım sürülmüş yufkaların hepsini katlayarak büyük bir rulo haline getirin.
Rulo halindeki yufkayı buzdolabına kaldırın.
Pişireceğiniz zaman yufkayı buzdolabından çıkarın ve iki parmak kalınlığında parçalara ayırın.
Zeytinyağıyla kızdırdığınız tavada börekleri kızartın. Çay eşliğinde sıcak sıcak servis edin.
Not: Dilerseniz içine beyaz peynir koyarak zenginleştirebilirsiniz.
|