|
|
Börek (Kars) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116295
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2016
1,596 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
250 gr. Un
150 gr. Tereyağı
½ litre süt
250 gr. gravyer peyniri
5 yumurta
Tuz
250 gr. un bir kaba konulur. 5 yumurta kırılıp yumurta teli ile iyice karıştırıldıktan sonra ½ litre süt ve 75 gr. tereyağı ve tuz ilave edilir. Biraz daha karıştırılır. kalan tereyağı bir kapta eritilir, fırçayla bir tepsiye sürülür. Tepsi ateşte hafifçe kızarınca bulamaçtan ½ kepçe dökülür, ateşte yalnız alt kızardıktan sonra 250 gr. rendelenmiş gravyer peynir biraz sütle yumuşatılıp maydanoz atılır. Pişirilen hamurların yarısının kızaran yerlerine sürülür. Diğer hamurların kızaran baş yönleri peynirin üzerine kapatılır. Sıcakken servis yapılır.
|
|
Börek (Kars) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri
|
|