| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
BORANİ (Gümüşhane) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| BORANİ (Gümüşhane) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc38408 Gönderme Tarihi: 23.Tem.2009
 4,612 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Gümüşhane Valiliği
 
 Bir bağ ıspanak veya pazı
 1 adet yumurta
 tereyağı
 2 adet soğan
 1 diş sarımsak
 1 kg. yoğurt
 yeterince tuz
 
 Ispanak veya pazı temizlenip ayıklandıktan sonra tencerede az su ilave edilerek haşlanır. Haşlanan ıspanaklar süzülür. Daha sonra suyu sıkılır. Bir baş soğan ince ince kıyılır. Tavaya bir miktar tereyağı koyarak soğan kavrulur. Daha sonra karışımın içine yumurta kırılır. Önceden hazırlanan ıspanak veya pazı tavanın içine katılır , tuz ilave edilerek ateş üzerinde 15 dakika  pişirilir. Ateşte kavrulan ıspanaklar soğumaya bırakılır. Yoğurda sarımsak katılarak  yoğurt çırpılır soğuyan ıspanağın üzerine dökülür, servis tabağına alınarak eriyen tereyağını da üzerine ilave ederek servis yapılır.
 
 ML® Ispanak Borani (görsel)
 
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |