Haliç Üniversitesi
 
 
Limon 2 adet
 
Un 2 su bardağı limonun üzerini kaplamak için
 
Yumurta 2
 
Galeta unu 2 su bardağı limonun üzerini kaplamak için
 
Şeker 1 tatlı kaşığı
 
Yağ 1 çay bardağı kızartmak için
 
 
Limonları 4 mm kalınlığında kesiyoruz.
 
Tencerede kaynar su hazırlıyoruz, su kaynadıktan sonra limonları içine atıp 1 dakika içinde bekletiyoruz.
 
Sudan çıkardığımız limonları soğumasını bekledikten sonra ilk önce çırpılmış yumurta sonra un sonra yine yumurta en sonda ise galeta ununa buluyoruz.
 
En son üzerine biraz şeker attıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz. Sıcak ya da soğuk servis edile bilir.
 
 
 
  
 |