| 
 
 
 | 
Bolonez Soslu Kıymalı Tart | 
  | 
filihiye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2015 
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105995 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2015 
2,148 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr margarin
 
2 su bardak un
 
1 adet yumurta
 
300 gr kıyma
 
1 adet havuç
 
1 adet soğan
 
200 ml domates püresi
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
2 diş sarmısak
 
Yarım demet maydonoz
 
1 bardak kaşar rendesi
 
 
Hamur derin bir kapta yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 20 dakika bekletin. Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Sos tenceresine veya tavaya sanayı alın. Soğanı biraz tuz ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine rendelediğiniz havucu ekleyin. Rengi hafif dönünce domates püresini ve salçayı ekleyin. Kavurmaya devam edin. Kıymayı ve sarımsağı ilave edin. Sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru tart kalıbının büyüklüğünde açın. Yağladığınız kalıba kenarları yüksek kalacak şekilde yayın. Malzemeyi ve yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip yayın. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarmaya yakın kalan peyniri yarım su bardağı kaşar peyniri de ekleyip 3-4 dakika daha pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |