100 gr. yağ
 
200 gr. ince kıyılmış soğan
 
4 diş sarımsak 
 
750 gr. yağsız sığır veya dana kıyması 
 
400 gr. konkase domates
 
4 adet çarliston biber (ince dilimlenmiş) 
 
45 ml. domates suyu 
 
1 adet defne yaprağı 
 
Taze çekilmiş karabiber
 
Tuz 
 
 
Yağı bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanı, sarımsağı ve kıymayı ilave edip 5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Konkase domates ve çarliston biberleri de katarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısın 15 dakika daha pişirip, içine tuz, karabiber ve defne yaprağını ilave edin. Domates sosunu katın. Kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın.
 
 
Not: Bu sos spagetti, ravyoli ve benzeri hamurişleri ile servis edilebilir.
  
 |