| 
 
| 
 
 
 | 
 
BOLKANİK | 
 
  | 
gündem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2011 
Mesajlar: 31
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66156 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2011 
2,072 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
100 gr. margarin
 
Kakaolu pasta kremi
 
125 gr. un (4 çorba kaşığı)
 
1 kahve kaşığı tozşeker
 
250 gr. kremşanti
 
3-4 adet yumurta
 
250 gr. su (1 su bardağı)
 
1 fiske tuz
 
Yarım paket vanilya                          
 
Kakaosuz pasta kremi                                             
 
Pastası için:
 
3 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı dolusu un
 
3 çorba kaşığı dolusu tozşeker
 
 
Şuale kremi hamurunu hazırlayınız.
 
2 cm. çapında huni geçirilmiş torbaya hamuru doldurunuz.
 
Yağlanmış bir tepsiye boyu uzunluğunda 3 çubuk şeklinde sıkınız.
 
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pembeleşip kuruyuncaya kadar pişiriniz.
 
Fırından alınca biraz soğutunuz.
 
Parçanın bir tanesinin altını boydan boya çizip, kakaolu pasta kremi doldurunuz. Diğerlerinin birine beyaz krem, diğerine de kakaosuz kremle doldurunuz.
 
Doldurulmuş çubukları elinizle düzelterek boru şekline getiriniz.
 
3 yumurtadan pandispanya hamuru hazırlayınız.
 
Kâğıt yayılmış bir tepsiye hamuru döküp, ince bir tabaka halinde yayınız.
 
Isıtılmış bir fırında kurutmadan pişiriniz.
 
Fırından alır almaz rulo şekline getiriniz. Bu şekilde biraz soğuduktan sonra, üstüne marmelat veya pasta kremi sürüp, 2 çubuğu yan-yana, 1 çubuğu da tam ortasına üste koyup, yanlarındaki pastayla çubukların üstlerini tamamen kapatarak sıkı bir rulo şekline getiriniz.
 
Rulonun üzerine marmelat veya pasta kremi sürüp, çekilmiş fındık, fıstık veya cevizle kaplayınız.
 
Soğuk bir yerde biraz bekletiniz.
 
Soğuduğu zaman enine 4-5 cm. kalınlıkta dilimlere kesip, servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
BOLKANİK Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |