Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Carpaccio Tarifleri > Bolitto Misto (İtalya) (1 adet - 41,799 defa bakıldı)

Bolitto Misto (İtalya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bolitto Misto (İtalya)

nurdoğan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2008
Mesajlar: 42
Şehir: Anıttepe Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc30986
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2008
2,178 defa indirildi / yazdırıldı




(Tavuklu Sığır Haşlama)

2 kg sığır eti (buttan; bütün yağı alınmış)
1 tavuk (yaklaşık 1,5 kg)
16 havuç (her biri kazınıp, 6 cm boyunda parçalar halinde kesilmiş)
10 kereviz sapı (6 cm boyunda parçalar halinde kesilmiş)
2 soğan (her biri 4 'e kesilmiş)
2 defne yaprağı
8 tane karabiber
1/2 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarımsak (soyulmamış)
16 arpacık soğanı (soyulmuş)
Kırmızı sos:
1,5 kg domates (kabukları soyulmuş)
1 soğan (ince doğranmış)
3 çorba kaşığı sirke
2 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş)
1/4 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
Yeşil sos:
2 tatlı kaşığı kapari (süzdürülmüş)
4 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş)
2 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış)
3 diş sarımsak
2 ançüez (durulanıp, kurulanmış)

Sığır eti, havuç parçalarının 1/4'ü, kereviz sapı parçalarının 1/4'ü, soğanlar, defne yaprakları, tane karabiberler, kekik ve sarımsakları, bir emaye tencerede karıştırın. Üstlerini örtecek kadar su ekleyip, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, karışımı 3 saat pişirin.
Bu arada kırmızı sosu hazırlamak için, domates parçalarını blendır kabına koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Sonra emaye birtencereye boşaltıp, soğanlar, sirke, ufalanmış ekmekiçi ve pul kırmızıbiberi ekleyin; tencereyi kısık ateşe oturtup, ara sıra karıştırarak, 45 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, sosu bir kâseye aktararak, buzdolabına kaldırın.
Yeşil sosu hazırlamak için, ufalanmış ekmekiçi, kapariler, maydanozlar, sarımsaklar ve ançüezleri blendır kabına koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Sonra bir kâseye aktarıp, buzdolabına kaldırın.
Tavuğu tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ekledikten (gerekiyorsa) sonra, karışımı tavuk yumuşayıncaya ve bir bıçağın ucu batırılınca beyaz, berrak bir sıvı akıncaya kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirin.
Tencereyi ateşten alıp, sığır etini ve tavuğu, bir servis tabağına çıkarın. Tenceredeki pişme suyunun yüzeyinde biriken yağ tabakasını alıp atın. Pişme suyunu tülbent döşenmiş tel süzgeçten birtavaya süzün (süzgeçte kalan posaları atın). Emaye tencereyi kâğıt mutfak hav-lusuyla iyice temizleyip, süzülmüş pişme suyunu yeniden tencereyeaktarın. Kalan havuç parçaları,kalan kereviz sapı (parçaları, ve arpacık soğanlarını ekleyip, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, sebzeleri yumuşayıncaya kadar (20 - 30 dakika) pişirin.
Sebzeler pişince eti ve pilici yeniden tencereye koyup, tencerenin kapağını kapatarak, et iyice ısınıncaya kadar (15 - 20 dakika) kısıkateşte ısıtın. Tencereyi ateşten aiıp, eti ve tavuğu bir tabağa çıkarın. Buzdolabındaki sos kâselerini çıkarın. Eti dilimleyip, dilimleri ısıtılmış bir servis tabağına dizin. Tavuğun derisini ve kemiklerini ayıklayıp, iri parçalara keserek, et dilimlerinin çevresine yerleştirin. Çevrelerine delikli kaşıkla tencerede kalan sebzeleri yerleştirip, yanında soslarıyla servis yapın.

SERVİS ÖNERİSİ: Yanında yeşil salatayla.






Bolitto Misto (İtalya) Tarifleri Carpaccio Tarifleri



(1 adet Bolitto Misto (İtalya) 41,799 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort