Bol köpüklü Türk kahvesi için en önemli noktalardan biri kahvedir. Nitekim hazırlanacak olan Türk kahvesinin ince çekilmiş olması gerekiyor. Bu sayede bol köpüklü Türk kahvesi hazırlanabilir. Çünkü ince çekilmiş ve taze olan kahve, daha fazla köpük sağlayabilir.
Bol köpüklü bir Türk kahvesi hazırlamak isteyen kişilerin, kahvenin içerisine eklenen su sıcaklığına da dikkat etmeleri öneriliyor. Nitekim oda sıcaklığındaki suyun ilave edilmesi tavsiye edilebiliyor.
Son olarak damaklardan adeta silinmeyecek bir bol köpüklü Türk kahvesi hazırlayabilmek için cezve seçimine de dikkat edilmesi öneriliyor. Çünkü ısıyı kontrollü ve doğru şekilde yayabilen bir cezve ile hazırlanan Türk kahvesi hem lezzet açısından hem de köpük açısından memnuniyet oluşturabilir.
|