| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bohçada Hindi | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108674 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015 
1,994 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 adet soğan
 
1 paket kuşbaşı hindi eti
 
1 adet kabak
 
250 gram mantar
 
10 adet taze fasulye
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Hamuru için:
 
3,5 su bardağı un
 
8 çorba kasığı sıvı yağ
 
1 adet yumurta beyazı
 
Tuz
 
Üzerine:
 
Haslanmış maydanoz sapı
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için un, sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzu karıştırın. İyice yoğurarak hamur yapın. Üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirin. İç malzemesini hazırlayın. Bunun için sıvı yağı kızdırın. Yemeklik doğranmış soğanları yağda pembeleştirin. Hindi etini ekleyin. İyice kavurup, haşlanarak küçük doğranmış sebzeleri ilave edin. Tuz ve karabiberi katın. İnce kıyılmış maydanozu da ilave edip, tencereyi ocaktan alın.
 
Hamuru küçük bezelere ayırın. Unlanmış bir zeminde 15 cm. çapında açın. 2 çorba kaşığı içten koyun. Kenarlarını bohça gibi toplayın. Haşlanmış maydanoz sapı ile bağlayın.
 
Yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik firında 30 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bohçada Hindi Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
 | 
 
 
 
 |