| 
 
| 
 
 
 | 
 
Böğürtlenli Pasta | 
 
  | 
Ercüment Çözer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.06.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65169 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011 
2,171 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
200 gr. beyaz kuvertür
 
100 gr. mısır gevreği
 
5 yaprak jelatin
 
300 gr. çilek
 
500 gr. böğürtlen
 
60 ml. portakal suyu
 
200 gr. labne peyniri
 
400 gr. süzme yoğurt
 
100 gr. pudra şekeri
 
150 ml. krema
 
1 paket şekerli vanilin
 
 
Kuvertürü benmaride eritin. Mısır gevreğini rondoda kıyıp kuvertür ile karıştırın. 2/3'ünü folyo serili kelepçeli kalıba yayın. Kalanını çay kaşığı ile küçük toplar yapın. İkisini de 30 dakika buzdolabında bekletin.
 
Jelatinleri suda yumuşatın. Çileklerin 150 gr.'ını küp doğrayın. 250 gr. böğürtleni portakal suyu ile püre haline getirin ve süzgeçten geçirin.
 
Labne peyniri, yoğurt, böğürtlen püresi ve pudra şekerini karıştırın.
 
jelatinleri eritip peynirli karışıma ekleyin. Kremayı, şekerli vanilin ile çırpın ve 100 gr. böğürtlen, çileklerle peynirli karışıma ilave edin. Karışımı kalıbın içine yayın. 3 saat buzdolabında bekletin.
 
Pastayı kalan böğürtlenler, çilekler ve kuvertürlü toplarla süsleyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Böğürtlenli Pasta Tarifleri Diyet Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |