MALZEMELER
 
Süt 800 ml
 
Kahverengi seker 60 gr
 
Sap anason 11 adet
 
Pirinç 400 gr
 
Muz suyu 400 ml
 
Muz 3 adet
 
Dondurulmus dag çayi, çözülmüs 300 gr
 
Dondurulmus ahududu, çözülmüs 300 gr
 
Sofra sekeri 100 ml
 
Tarçin
 
Nane yapraklari (süslemek için)
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Süt, seker ve 1 sap anasonu kaynatin ve pirince karistirin. Orta isida zaman zaman karistirarak sisene kadar bekleyin. Muz suyunu ilave edin ve tüm sivi emilene kadar pisirin. Sap anasonu çikarin. Muzlari soyun ve ince sekilde dilimleyin. Meyvayi sofra sekerine bulayin ve tarçin ilave edin. Pirinci, soguk suyla durulanmis kaliplara dökün ve tabaklara bosaltin. Pirincin etrafina meyva dizin ve kalan sap anasonlari ve nane yapraklarini garnitür olarak ilave edin.
  
 |