| 
 
| 
 
 
 | 
 
BÖĞÜRTLENLİ KREP | 
 
  | 
ismet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2010 
Mesajlar: 28 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56214 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2010 
2,491 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
YAPILISI
 
280 gram böğürtlen
 
100 gram (4/5 su bardağı) un
 
2 yumurta
 
10 gram (4 çay kaşığı) pudra şekeri
 
Bir paket vanilya
 
Tereyağı ya da margarin
 
2 dl. (4/5 su bardağı) süt
 
Tuz
 
 
Un, yumurtalar, süt, vanilya ve bir tutam tuzu karıştırın. Sonuçta sert olmayan bir karışım elde etmelisiniz. Yapışmaz bir tavayı yağlayın. Hazırladığınız karışımdan bir kepçe alıp tavaya dökün. Önce bir tarafını, sonra diğer tarafını kızartın. Onu servis tabağına alıp ikinci krepi aynı şekilde hazırlayın. Tüm karışımı bu şekilde bitirmelisiniz. Bu arada böğürtlenleri yıkayın, biraz zencefile ve pudra şekerinin yarısına bulayın. Kreplerin içini böğürtlenlerle doldurup ikiye katlayın. Üstünü kalan pudra şekeriyle süsledikten sonra servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
BÖĞÜRTLENLİ KREP Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |