| 
 | 
| Böğürtlen Reçeli (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162564 Gönderme Tarihi: 20.Oca.2022
 612 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Böğürtlen 1 Kg.
 Toz şeker 1 Kg.
 Limon 1/2 Adet
 
 Şeker ve su kaynatılır. Yıkanıp temizlenmiş böğürtlenler kaynayan şekerli suyun içine konur. Reçel kıvamına gelene kadar kaynamaya devam eder. Ateşten almadan sıkılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |