|
|
BÖBREKLİ NUA |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12693
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2007
2,674 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
800 gram süt danası eti (nua tarafından dört dilim),
1 dana böbreği (300 gram kadar),
30 gram margarin yağı,
1 kahve fincanı sirke,
2 defne yaprağı,
1 bardak zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber,
ceviz iriliğinde taze 1/2 kilo patates.
Yapımı: Patateslerin kabuklarını soymalı ve kararmamaları için bunları soğuk suya atmalı.
İki çorba kaşığı zeytinyağıyle margarin yağını bir tavaya koyup ısıtmalı. Yağ ısınınca iki defne yaprağıyle nuaları tavaya koyup her iki yanlarını da nar gibi kızartmalı. Etler kızarınca kabın ağzını örtmeli ve etleri iyice pişirmeli. Beri yanda kalan zeytinyağının üçte ikisini çukurca bir küçük tavaya koyup ısıtmalı. Yağ ısınınca suyu süzülecek yuvarlak patatesleri birkaç partide bu tavaya atıp her yanlarını nar gibi kızartıncaya kadar pişirmeli.
Bu işlere başlamadan önce dana böhtegi-nin yağını çıkarmalı, keskin bir bıçakla zar gibi ince derisini kesip atmalı, önce ortadan ikiye yarmalı, sonra her parçayı yuvarlak iki dilime ayırmalı. Bol suyla yıkadıktan sonra içinde bir fincan sirke bulunan küçük bir kaba yerleştirmeli. Vakit vakit alt - üst ederek böbrek dilimlerini bu sirkeli suda bir saat kadar tutmalı. Bu sürenin sonunda böbrekleri sirkeden çıkarıp bol akarsuda yıkamalı. Kalan zeytinyağını bir tavaya koyup kızdırmalı. Böbrek dilimlerini içine atıp her yanlarını nar gibi kızartmalı.
Pişen nuaları servis tabağına düzenli bir biçimde yerleştirmeli. Her nuanın üzerine birer böbrek dilimi oturtmalı. Etlerin çevresini de kızarmış patateslerle süsleyip servis yapmalı.
|
|
BÖBREKLİ NUA Tarifleri Bonfile Tarifleri
|
|