MALZEMELER
 
500 gr Dana Böbreği (yağları temizlenmiş ve kuşbaşı doğranmış)
 
500 gr Kuzu Ciğeri (kuşbaşı doğranmış)
 
4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
 
1 Tatlı Kaşığı Kekik
 
1 Çay Kaşığı Tuz
 
Kahve Kaşığının Ucuyla Karabiber
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Büyük bir çukur tabakta rafine yağı, kekiği, tuzu ve biberi  karıştırıp, böbrek ve ciğerleri oda sıcaklığında 4 saat bu karışımın içinde bekletiniz. Izgaranızı yüksek sıcaklıkta kızdırınız. Kuşbaşı ciğer ve böbrekleri bir ciğer bir böbrek sırasıyla şişlere geçirip, her tarafını 4'er dakika kızartınız. Kızardıktan sonra, içinde yatırdığınız karışıma bir kere bulayıp, servis ediniz
  
 |