Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bitter Çikolatalı ve Ahududulu Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bitter Çikolatalı ve Ahududulu Pasta

gülnur ay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.04.2014
Mesajlar: 31
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc130006
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2017
997 defa indirildi / yazdırıldı




225 g margarin
225 g pudra şekeri
Hafifçe çırpılmış 4 adet orta boy yumurta
100 g elenmiş sade un
Kendinden kabaran 225g elenmiş un
Çeşni 3 mandalinanın suyu
2-3 çorba kaşığı süt
Şurup için:
20 g pudra şekeri
2 mandalinanın suyu
Krema kaplaması için:
125 g sana margarin
Çeşni 1 portakal
175 g krema kaplaması şekeri
50 g en iyi kalitede kakao tozu
1-2 çorba kaşığ sü
Süslemek için:
3-4 çorba kaşığı ahududu marmeladı
Bir meyve sepeti (yaklaşık 150g) taze ahududu
Yaklaşık 70-80 bitter çikolata çubukları (isteğe bağlı)

Fırını önceden 170C/150Cfan/Gaz İşareti 3 ayarında ısıtın. Pasta kabını yağlayın ve fırın parşömeni yerleştirin. Margarin ile şekeri, solgun ve kabarık hale gelinceye kadar birlikte çırpın; bu 8-10 dakika alacaktır. Her defasında biraz olmak üzere yumurta ekleyin ve her eklemeden sonra çırpın. Eğer karışım kaymak tutmaya başlarsa 1 çorba kaşığı sade un ekleyin. Un, çeşni ve mandalina suyunu içiçe geçirin. Eğer karışım, kaşıktan kolay akmıyorsa biraz daha süt ekleyin. Hazırlanan kalıba kaşıkla yayın ve üst kısmını spatula ile düzleyin. En üstteki 8 inçlik (20 cm'lik) katmanı 1 saat 10 dakika veya altın sarısı bir renk alıncaya ve pastanın ortasına bir şiş batırıldığında yapışmadan çıkacağı düzeye kadar pişirin. En üstteki 10 inçlik (25 cm'lik) katmanı 1 saat 20 dakika veya altın sarısı bir renk alıncaya ve pastanın ortasına bir şiş batırıldığında yapışmadan çıkacağı düzeye kadar pişirin. Eğer pastalardan biri, pişme süresinin sonuna gelmeden önce kenarlarında kahverengi bir renk almaya başlıyorsa üstünü folyoyla kaplayın. urup için: Şurup malzemelerini küçük bir tavaya dökün ve yavaşça ısıtırken diğer yandan da düzenli olarak karıştırın ve kaynama noktasına kadar getirin. Bir dakika kaynatın ve sonrasında ateşin üzerinden alın. Bir şişi pastaya batırın ve şurubu yavaşça bütün kekin üzerine dökün. Pastayı kabın içinde soğumaya bırakın. Krema kaplaması için: Margarin ile çeşniyi birlikte çırpın, kakao tozu ile krema kaplamasını yavaş yavaş ekleyerek tamamen içiçe geçinceye kadar devam edin. Süt katın ve karıştırın. Tamamen soğuyan pastayı kaptan çıkarın ve yatay olarak yarımşar dilimler kesin. Paletli bıçak kullanarak ahududu marmeladını ve bir miktar çikolatakrema kaplamasını bir yarının üzerinde yayın ve daha sonra her iki katmanı sandviç haline getirin. Pastanın yan taraflarına ve kenarlarına krema kaplamasının kalan kısmını uygulayın. ğer her iki katmanı da hazırlıyorsanız, her ikisine de krema kaplaması uyguladıktan sonra üst katmanı alt katmanın üzerine koyun. Çubukları takın fakat her bir katmanın etrafındaki krema kaplamasına uyacak şekilde keskin bir bıçakla kesilmesi gerekebilir. Pastanın üst kısmını ve kenarlarını ahududularla süsleyin.






Bitter Çikolatalı ve Ahududulu Pasta Tarifleri Pasta Tarifleri



(1 adet Bitter Çikolatalı ve Ahududulu Pasta 3,075 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort