https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 paket sade petibör bisküvi
 
1 litre süt
 
1 çay bardağı toz şeker
 
2 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)
 
1 yumurta sarısı
 
1 paket vanilin
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Arzuya göre dilimlenmiş meyveler (çilek, muz, kivi)
 
Üzeri için:
 
Hindistancevizi veya rendelenmiş çikolata
 
 
Tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
 
Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 2-3 dakika daha pişirin.
 
Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilini ekleyin, karıştırarak eritin.
 
Uygun bir borcamın tabanına bisküvileri tek sıra dizin. Üzerine hazırladığınız kremadan dökün.
 
Bu işlemi 2-3 kat olacak şekilde tekrarlayın.
 
En üst kata kremayı yayıp üzerini meyveler ve Hindistan cevizi ile süsleyin.
 
En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
 
 
 
  
 |