| 
 
 
 | 
Bisküvili Peynirli Kanepe | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112616 
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2015 
1,513 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram un
 
100 gram tereyağı
 
70 gram dövülmüş ceviz
 
50 gram mısır nişastası
 
30 gram dövülmüş fındık
 
15 gram pudra şekeri
 
1 adet yumurta akı
 
1 tutam tuz
 
100 gram gorgonzola peyniri (veya rokfor peynirinin beyaz kısımları)
 
100 gram bursen peyniri
 
18 adet fındık
 
 
Bisküvi için tüm malzemeleri yumurta akıyla eritilmiş tereyağıyla yoğurun. Hamuru yuvarlayıp buzdolabında 60 dakika dinlendirin. Merdaneyle açıp 24 adet 5 cm çapında yuvarlaklar oluşturun.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında 15 dakika pişirip soğumaya bırakın. Krema için bursen peynirlerini karıştırın. Kremayı sıkma torbasına doldurup bisküvilerin üzerine aktarın. Fındıkla süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |