Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kayısılı Pasta Tarifleri > Bisküvili Pasta (25 adet - 2,583,235 defa bakıldı)

Bisküvili Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bisküvili pasta

Perihan Erek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.08.2007
Mesajlar: 22
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc17016
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2007
3,571 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur için:
6 adet yumurta,
180 gram pudraşekeri,
150 gram un,
ilk kerama için:
100 gram ceviz,
100 gram margarin,
125 ml süt,
2 adet yumurtanın sarısı.
ikinci krema için:
125 gram margarin,
100 gram pudraşekeri,
100 gram ceviz (üzerine serpmek için)

Hamur için, ilk olarak 6 adet yumurtanın beyazını sarılarından ayırın. Beyazları bir kaşık pudraşekeri ekleyip, mikserle (hızlı ayarda) kar haline getirin. Bir kenara ayırarak, yumurtaların sarılarını kalan şekerle çırpıp krema kıvamına getirin. Sonra içine, fazla dipten karıştırmadan, yavaş yavaş bir kaşık un, bir kaşık yumurta karı ekleyin. Bu aşamada mikserle değil, yavaş yavaş bir çatal yardımıyla karıştırın. Böylelikle hamurun çökmesini önlemiş olacaksınız. Hazırladığınız hamuru 26 cm çapında yuvarlak bir pasta kalıbına dökün. Hamurun, kalıba yapışmaması için, yağladıktan sonra üzerine biraz galeta unu serpebilirsiniz. Hamuru, 180 derecede, 10 dakika ısıtılmış fırına atıp, 45 dakika pişirin. Ancak bu kekin özelliği hemen yenmemesi, en az bir gün dinlendirilmesidir.
ilk krema için, 2 yumurtanın sarısını, 100 gram ince çekilmiş cevizi ve sütü karıştırdıktan sonra benmari usulü (yani küçük tencereyi daha büyük ve sıcak su dolu bir tencerenin içine yerleştirerek) pişerken mikserle çırpın. Pişmesi için 10 dakikalık kaynama süresi yeterli olacaktır. Krema tenceresini bu kez de soğuk su dolu bir kabın içine yerleştirin ve mikserle çırpmaya devam edin. Su ısındıkça tekrar soğuk su ekleyerek, ko-yulaşıp ılımncaya kadar karıştırın. Bu şekilde hazırlanan kremayı ikiye bölünmüş kekin içine ve üstüne yayın. Pastanın süslenmesi için kullanacağınız ikinci kremayı hazırlamak için 125 gram margarini 100 gram pudraşekeriyle, ilk kremada gördüğünüz şekilde hazırladıktan sonra pastanın üzerine yayın. En son aşama olarak, 100 gram dövülmüş ceviz ile pastayı süsleyin.


ML® Pamuk Pasta için tıklayın

ML® Pamuk Pasta (görsel)


Büsküvi Pastası

111110
Yeni Üye
Yeni Üye

Kayıt: 27.04.2007
Mesajlar: 1
Şehir: istanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc13444
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2007
7,568 defa indirildi / yazdırıldı




5 su bardağı süt
1 adet puding
1 adet kare tepsi
3 paket petibör bisküvi

Önce 3,5 su bardağı süt harcayarak pudinginizi hazırlayın, sonra kareli tepsiye petibör bisküviyi dizin. fakat dizmeden önce bisküvileri süte batırıp çıkartın.(kalan süte)bir kat dizdikten sonra pudingin birazını tepsideki petibörlerin üzerine yayın sonra bir kat daha yapın aynı şeyi puding yada bisküvi yeterse ve isterseniz bir kat daha yapın ve dolaba koyun dolapta 1 saat kadar beklettikten sonra servis yapabilirsiniz


ML® Gözde Pasta için tıklayın


Bisküvili Pasta

Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc3953
Gönderme Tarihi: 21.May.2006
3,696 defa indirildi / yazdırıldı




2 paket kakaolu bisküvi
1 su bardagi çekilmis ceviz
3 çorba kasigi pudra sekeri
1/2 su bardagi kuru üzüm
1 çay bardagi süt
2 çorba kasigi kakao
2 poset krem santi

Bisküvileri üzerine merdane ile bastirarak ufalayin. Krem santiyi sütle birlikte katilasana kadar çirpin.
Bisküvi, ceviz, pudra sekeri, kuru üzüm, 1 çay bardagi süt, krem santi ve kakaoyu tahta kasikla karistirin.
Karisimi folyo dösenn kaba bosaltip, bastirin. 4 saat buzdolabinda bekletin.
Servis tabagina ters çevirerek çikarin.


ML® Bisküvili Üçgen Pasta için tıklayın



Bisküvili Pasta

BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95
Şehir: Berlin
Kısa URL: https://ml.md/lc1776
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006
3,960 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket krem şanti
1 şişe süt
1 çay kaşığı kakao
2 paket kakaolu bisküvi
100 gr fındık

Bisküvileri ufak ufak kırın. Diğer tarafta krem şanti ve soğuk sütü çırpın. İçine kakao ve dövülmüş fındık koyun. Bisküviler ve bu karışımı kaşıkla düzelterek, altına naylon torba döşenmiş bir kalıba boşaltın. Buzlukta 2 saat bekletin. Hafifçe donmaya başlayınca ters çevirin ve servis yapın.


ML® Hasturta için tıklayın


Bisküvili Pasta

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 47
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc525
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2005
5,497 defa indirildi / yazdırıldı




2 paket pötübör bisküvi
yarım paket eritilmiş margarin
2 çorba kaşığı kakao
2 çay bardağı süt
Muhallebisi İçin;
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
7 çorba kaşığı toz şeker
1/4 paket margarin
1 kg. süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı pirinç unu

Bisküvileri kırın, geniş bir kaba alın, üzerine 2 çorba kaşığı kakaoyu yarım paket eritilmiş margarini ve 2 çay bardağı sütü ekleyin. İyice karıştırın, bu harcı kare şeklindeki bir cam tepsiye yayın. Muhallebi için tencerede sütü, mısır nişastasını, pirinç ununu, yumurtanın sarısını, vanilyayı, şekeri ve margarini katın, koyulaşana kadar pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye yaydığınız bisküvili harcın üzerine dökün. Muhallebi henüz sıcakken üzerine kakao serpin. Buzdolabında soğuduktan sonra dilimleyerek servise sunun.






Bisküvili Pasta Tarifleri Kayısılı Pasta Tarifleri



(25 adet Bisküvili Pasta 2,583,235 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort