|
Bisküvili Pasta |
|
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc525
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2005
5,497 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket pötübör bisküvi
yarım paket eritilmiş margarin
2 çorba kaşığı kakao
2 çay bardağı süt
Muhallebisi İçin;
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
7 çorba kaşığı toz şeker
1/4 paket margarin
1 kg. süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı pirinç unu
Bisküvileri kırın, geniş bir kaba alın, üzerine 2 çorba kaşığı kakaoyu yarım paket eritilmiş margarini ve 2 çay bardağı sütü ekleyin. İyice karıştırın, bu harcı kare şeklindeki bir cam tepsiye yayın. Muhallebi için tencerede sütü, mısır nişastasını, pirinç ununu, yumurtanın sarısını, vanilyayı, şekeri ve margarini katın, koyulaşana kadar pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye yaydığınız bisküvili harcın üzerine dökün. Muhallebi henüz sıcakken üzerine kakao serpin. Buzdolabında soğuduktan sonra dilimleyerek servise sunun.
|
Bisküvili Pasta |
|
BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc1776
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2006
3,960 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket krem şanti
1 şişe süt
1 çay kaşığı kakao
2 paket kakaolu bisküvi
100 gr fındık
Bisküvileri ufak ufak kırın. Diğer tarafta krem şanti ve soğuk sütü çırpın. İçine kakao ve dövülmüş fındık koyun. Bisküviler ve bu karışımı kaşıkla düzelterek, altına naylon torba döşenmiş bir kalıba boşaltın. Buzlukta 2 saat bekletin. Hafifçe donmaya başlayınca ters çevirin ve servis yapın.
ML® Hasturta için tıklayın
|
Bisküvili Pasta |
|
Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc3953
Gönderme Tarihi: 21.May.2006
3,696 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket kakaolu bisküvi
1 su bardagi çekilmis ceviz
3 çorba kasigi pudra sekeri
1/2 su bardagi kuru üzüm
1 çay bardagi süt
2 çorba kasigi kakao
2 poset krem santi
Bisküvileri üzerine merdane ile bastirarak ufalayin. Krem santiyi sütle birlikte katilasana kadar çirpin.
Bisküvi, ceviz, pudra sekeri, kuru üzüm, 1 çay bardagi süt, krem santi ve kakaoyu tahta kasikla karistirin.
Karisimi folyo dösenn kaba bosaltip, bastirin. 4 saat buzdolabinda bekletin.
Servis tabagina ters çevirerek çikarin.
ML® Bisküvili Üçgen Pasta için tıklayın
|
Büsküvi Pastası |
|
111110
Yeni Üye
Kayıt: 27.04.2007
Mesajlar: 1 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc13444
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2007
7,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı süt
1 adet puding
1 adet kare tepsi
3 paket petibör bisküvi
Önce 3,5 su bardağı süt harcayarak pudinginizi hazırlayın, sonra kareli tepsiye petibör bisküviyi dizin. fakat dizmeden önce bisküvileri süte batırıp çıkartın.(kalan süte)bir kat dizdikten sonra pudingin birazını tepsideki petibörlerin üzerine yayın sonra bir kat daha yapın aynı şeyi puding yada bisküvi yeterse ve isterseniz bir kat daha yapın ve dolaba koyun dolapta 1 saat kadar beklettikten sonra servis yapabilirsiniz
ML® Gözde Pasta için tıklayın
|
Bisküvili pasta |
|
Perihan Erek
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2007
Mesajlar: 22 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc17016
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2007
3,571 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
6 adet yumurta,
180 gram pudraşekeri,
150 gram un,
ilk kerama için:
100 gram ceviz,
100 gram margarin,
125 ml süt,
2 adet yumurtanın sarısı.
ikinci krema için:
125 gram margarin,
100 gram pudraşekeri,
100 gram ceviz (üzerine serpmek için)
Hamur için, ilk olarak 6 adet yumurtanın beyazını sarılarından ayırın. Beyazları bir kaşık pudraşekeri ekleyip, mikserle (hızlı ayarda) kar haline getirin. Bir kenara ayırarak, yumurtaların sarılarını kalan şekerle çırpıp krema kıvamına getirin. Sonra içine, fazla dipten karıştırmadan, yavaş yavaş bir kaşık un, bir kaşık yumurta karı ekleyin. Bu aşamada mikserle değil, yavaş yavaş bir çatal yardımıyla karıştırın. Böylelikle hamurun çökmesini önlemiş olacaksınız. Hazırladığınız hamuru 26 cm çapında yuvarlak bir pasta kalıbına dökün. Hamurun, kalıba yapışmaması için, yağladıktan sonra üzerine biraz galeta unu serpebilirsiniz. Hamuru, 180 derecede, 10 dakika ısıtılmış fırına atıp, 45 dakika pişirin. Ancak bu kekin özelliği hemen yenmemesi, en az bir gün dinlendirilmesidir.
ilk krema için, 2 yumurtanın sarısını, 100 gram ince çekilmiş cevizi ve sütü karıştırdıktan sonra benmari usulü (yani küçük tencereyi daha büyük ve sıcak su dolu bir tencerenin içine yerleştirerek) pişerken mikserle çırpın. Pişmesi için 10 dakikalık kaynama süresi yeterli olacaktır. Krema tenceresini bu kez de soğuk su dolu bir kabın içine yerleştirin ve mikserle çırpmaya devam edin. Su ısındıkça tekrar soğuk su ekleyerek, ko-yulaşıp ılımncaya kadar karıştırın. Bu şekilde hazırlanan kremayı ikiye bölünmüş kekin içine ve üstüne yayın. Pastanın süslenmesi için kullanacağınız ikinci kremayı hazırlamak için 125 gram margarini 100 gram pudraşekeriyle, ilk kremada gördüğünüz şekilde hazırladıktan sonra pastanın üzerine yayın. En son aşama olarak, 100 gram dövülmüş ceviz ile pastayı süsleyin.
ML® Pamuk Pasta için tıklayın
ML® Pamuk Pasta (görsel)
|
Bisküvili Pasta |
|
gülnar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2007
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17542
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2007
3,245 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket petibör bisküvi
1 su bardağı süt
1 kutu çilekli puding
200 gram çilek
Üzerine:
1 adet elma
1 adet portakal
1 çorba kaşığı pudraşekeri
Bisküvileri ufalayın, istediğiniz bir kek kalıbına bastırarak, yerleştirin. Üzerine sütü ekleyin. Buzdolabında 5 dakika soğutun. Pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın. 200 gram çileği yıkayıp robotta kıyın ve pudinge karıştırın. Bu karışımı 5 dakika buzdolabında bekletin. Sonra bisküviyi dolaptan alın ve servis tabağına ters çevirin. Üzerini çilekli pudingle kaplayın. Meyvelerin kabuklarını soyup dilimleyin. Pudraşekeri ile karıştırın. Pastanın üzerine yerleştirin.
|
Bisküvili Pasta |
|
flamingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc21000
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2008
3,572 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kutu krem şanti
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
3 adet yumurta akı
1,5 su bardağı tozşeker
4 yaprak jelatin
1,5 çay bardağı sıcak su
2 paket kakaolu kare bisküvi
2 çorba kaşığı kakao (bisküvi unu için)
Üzerine:
Koyu renk kakao
Çırpma kabına 2 paket krem şanti ve 1 su bardağı sütü alın. Mikser yardımı ile krem şanti koyulaşana dek çırpın. İçine 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin. Ayrı bir kapta 3 adet yumurta akı ile bir buçuk su bardağı şekeri yine mikserle yumuşak bir kıvam elde edene dek çırpın. Krem şanti ve yumurtalı kremayı birbirine karıştırın. 5 dakika daha çırpın. Bu arada 4 jelatin yaprağını kırın. Bir buçuk çay bardağı sıcak suda eritin.
İçinde hiç pütür kalmayana dek karıştırın. 5 dakika bekletin. Mikseri hızlı çalıştırarak, erittiğiniz jelatinli sıvıyı azar azar kremanın içine dökerek çırpın. Bütün malzemeler iyice karışana dek çırpmaya devam edin. 2 paket kakaolu bisküviyi robotta çekerek un haline getirin. 2 çorba kaşığı kakaoyu katıp bisküvi unu ile karıştırın. Bu malzemeyi iki eşit parçaya bölün. Uygun büyüklükte bir cam tepsiye bisküvi ununun yarısını döküp, yayın. Üzerine krem şantili kremayı dökün. Kaşıkla düzeltin. En üste tekrar kakao karıştırdığınız bisküvi ununu eşit miktarda serpiştirin. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletin. Dilerseniz süslemek için, kalıbınızın büyüklüğünde ince bir karton kesin. Cetvel yardımıyla geometrik şekiller çizin. Cetvelle tutarak kretuarla geometrik şekillerin aralarını kesip, çıkartın. Aralıklara koyu renk kakao dökerek pastanızı süsleyin.
|
Bisküvili Pasta |
|
saturn
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc23846
Gönderme Tarihi: 15.May.2008
5,258 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kırık bisküvi
Yarım su bardağı pudra şekeri
100 gr tereyağı
2 yumurta
3-4 çorba kaşığı dövülmüş fındık veya ceviz
Bisküvileri sütte 5-10 dakika bekletilir. Bisküvi kırıntılarının yarısı kalıba yerleştirilir. Yağ ile şeker krem haline getirilir. Yumurta sarıları ilave edilir. Yumurta akları çırpılıp kar haline getirilir. Buna yumurta sarıları, şekerli yağ ve fındık ilave edip karıştırılır. Kalıba boşaltıp yayılır. Kalan bisküvi kırıkları üzerine konup bastırılır. Bir gece veya 4-5 saat buzlukta bekletilir.
|
Bisküvili Pasta |
|
23haziran_99
Aşçı
Kayıt: 21.03.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34717
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2009
3,797 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kremşanti
1 şişe süt
1 çay kaşığı kakao
2 paket kakaolu bisküvi
100 gram fındık
Bisküvileri ufak ufak kırın. Diğer bir tarafta kremşanti ve soğuk sütü çırpın. içine kakao ve dövülmüş fındık ilave edin. Bisküviler ve bu karışımı kaşıkla düzeltin. Naylon torba döşenmiş bir kalıba karışımı boşaltın. Buzlukta 2 saat kadar bekletin. Hafifçe donmaya başlayınca ters çevirin. Servis yapın.
|
Bisküvili Pasta |
|
katre
Aşçı
Kayıt: 07.12.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Amsterdam |
Kısa URL: https://ml.md/lc44300
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2009
3,375 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg pötibör bisküvi
1 bardak süt
Yarım bardak dövülmüş fındık veya ceviz
Krema için:
3 yumurta
3 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı şeker
3,5 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı süt
1/2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1/4 paket margarin (250 gramlık paket)
Küçük bir tencereye yumurta, un, şeker ve kakaoyu koyun. Üzerine azar azar süt ilave edip, devamlı karıştırarak, malzemeleri ezin. Orta hararetli ateşte koyulaşana dek pişirin. Ateşten alıp, vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Kaymak tutmaması için arasıra karıştırın. Margarini kremanın içine koyun. Karıştırarak eritin. Kare veya dikdörtgen şeklindeki bir kalıba 2-3 kaşık krema koyup, kabın altını kaplayacak şekilde yayın. Sütü bir kaba koyun. Bisküvileri süte batırın. Kremanın üzerine aralıksız olarak dizin. Bisküvilerin üzerine krema yayın. Tekrar ıslatılmış bisküvileri dizin. Bu işleme bisküviler bitene dek devam edin. Üzerini ve yanlarını kalan krema ile kaplayın. Üzerini dövülmüş ceviz veya fındıkla süsleyin. Buzdolabında birkaç saat bekletip, servis yapın.
|
Bisküvili Pasta |
|
yanlış numara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2011
Mesajlar: 57 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc70027
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2011
2,925 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. kakaolu bisküvi
2 adet yumurtanın sarısı
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 adet portakal suyu
1 adet portakal kabuğu
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Bisküvileri toz haline getirin. Yumurta sarısı, şeker, portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu çırpın. Kısık ateşte, krema haline gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp margarini katın. Karışımdan bir su bardağı ayırın. Kalanına bisküvileri ekleyip çukur bir kaba yerleştirin. Buzdolabında 20 dakika kadar bekletin. Dolaptan çıkardığınız pastayı ters çevirip üzerine ayırdığınız kremayı sürün.
|
Bisküvili Pasta |
|
Ünye'li
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc72616
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2012
3,163 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket petibör bisküvi
1 kilo süt
1 çay bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı hindistancevizi
1 paket vanilya
2 tane muz
Biraz dövülmüş fıstık
Tencereye sütü, unu ve kakaoyu koyup iyice karıştırın. Orta hararetli ısıda karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında şeker ve hindistancevizini ekleyip göz göz oluncaya kadar pişirin.Ocaktan almadan vanilyayı ekleyip mikserle 4-5 dk çırpın.Suyla ıslattığınız borcama muhallebinin bir kısmını dökün, dilimlenmiş muzları ve bisküvileri dizip kalan muhallebiyi üzerine yayın.Oda ısısına gelen tatlıyı buzdolabında bir müddet dinlendirin. Servis yapmadan önce üzerine dövülmüş antepfıstığı serpiştirip dilimleyerek servis yapın.
|
Bisküvili Pasta |
|
Sezarr
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.08.2014
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc100978
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2014
3,685 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 adet savuyer bisküvi (kedidili) ya da 2 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
1 çay bardağı çiğ krema
Bir kabın içinde sütü, şekeri ve kakaoyu çırpın. Eritilmiş tereyağını, çiğ kremayı ve vanilyayı ekleyin. Bisküvileri kum haline getirin ve içine sütlü sıvı karışımı döküp karıştırın. Macun kıvamına getirin. Dikdörtgen bir kalıbın içine şekil alsın diye koyun ve donması için dolaba alın. Daha sonra da dilimleyerek servis yapın. Meyveler kullanarak da farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Üzerine eritilmiş çikolata gezdirip yiyebilirsiniz.
|
Bisküvili Pasta |
|
sokak lambası
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2018
Mesajlar: 28 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc132391
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2018
2,213 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket petibör bisküvi
Pudingi için:
1 su bardağından iki parmak eksik un
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
4 su bardağı süt
Geniş bir tencereye toz şekerimizi alalım. Üzerine un ve kakaoyu ekleyelim. Yumurtamızı kıralım, azar azar süt ilave ederek çırpma teliyle çırpalım. Daha sonra tenceremizi ateşe alalım. Orta ateşte ara sıra karıştırarak puding kıvamına gelene kadar pişirelim. Ateşten alıp bir çorba kaşığı tereyağ ve bir paket vanilya ekleyelim. İlk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim. Şimdi hazırlamış olduğumuz pudingimizi bir adet bisküvinin üzerine sürelim. Tekrar bir adet bisküvi yerleştirelim ve yine puding sürelim. Bu şekilde hazırlamış olduğumuz bisküvileri birikince uzunlamasına bir kaba yerleştirelim resimde gördüğünüz gibi. Malzememiz bitene kadar bu şekilde hazırlamaya devam edelim. Üzeri için biraz puding ayıralım. Hazırlamış olduğumuz pastamızın üzerine kalan pudingi yayarak spatula ile her tarafına sürelim. İsteğe bağlı beyaz sos ile üzerini süsleyelim ve buzdolabına kaldıralım. Bir saat kadar beklettikten sonra dolaptan çıkarılan ve çapraz bir şekilde keserek bilimleri ayıralım ve servis yapalım.
|
Bisküvili Pasta |
|
alfa&beta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc142655
Gönderme Tarihi: 12.May.2019
744 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
Yarım paket kakaolu bisküvi
Öncelikle derin bir tencerede yağı eritip, hemen unu üzerine ekleyip, sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurun. Sonra üzerine toz şeker ve sütü aktararak yine sürekli karıştırmaya devam edin. Muhallebiniz kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatın ve ılımaya bırakın.
Öte yandan yuvarlak veya kare ya da dikdörtgen, orta boy ama kenarları en az 3-4 parmak yüksekliğinde bir kalıbın içine su koyarak her tarafını ıslatıp, fazla suyu dışarı boşaltın.
Ilınan muhallebiyi mikserle en az 5 dakika çırpıp, iyice katılaştırın. Sonra bu muhallebinin yarısını içini ıslattığımız kalıbın dibine dökün. Üzerine bir sıra kakolu bisküviyi yan yana dizip, tekrar kalan ikinci parti muhallebiyi de onun üzerine gezdirin. Sonra en az 3-4 saat buzdolabında bekleterek tatlınızın kıvama gelip, iyice katılaşmasını bekleyin.
Servisten önce dolaptan çıkarıp, üzerine varsa tarçın ya da Hindistan cevizi serpiştirin. Dilimleyip, servise sunun.
|
Bisküvili Pasta |
|
Ahben
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc148954
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2020
840 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket sade petibör bisküvi
1 paket kakaolu petibör bisküvi
1 paket çikolatalı puding
4 su bardağı süt
Süslemek için:
1/2 su bardağı hindistancevizi
2 yemek kaşığı toz antepfıstığı
Geniş bir tencereye sütü ve pudingi alın.
Puding katılaşana kadar kısık ateşte karıştırın.
Geniş bir sunum kabına bir kat bisküvi bir kat puding olacak şekilde sıralayın.
Pastanın üzerini kalan pudingle kaplayın.
Pastanızın üzerini süslemek için hindistancevizi ve antepfıstığı kullanabilirsiniz.
Pastayı buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
|
Bisküvili Pasta |
|
maskeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.07.2020
Mesajlar: 43 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc151726
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2020
546 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 paket pötibör bisküvi
Kakaolu puding için:
6 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
İlk olarak puding için gerekli olan tüm malzemeleri bir tencereye koyun.
Malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin.
Altının pişerken tutmaması için ateşi çok yüksek açmamaya dikkat edin.
Sonra bir fırın kabının altını çok hafifçe ıslatın ve bisküvileri tek sıra halinde dizin.
Bisküvilerin üzerini örtecek kadar puding gezdirin.
Bisküvi ve puding bitene kadar eşit bir şekilde kat kat dizin.
Son katı da pudingle kapatın.
Oda sıcaklığına kadar ılınan pastayı buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
Servis yapmadan önce üzerini dilediğiniz gibi süsleyin ve pastanızı dilimleyin.
|
Bisküvili Pasta |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156934
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2021
289 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
3 çubuk sütsüz çikolata
1 çorba kaşığı nişasta
100 gr. margarin veya tereyağı
Yarım paket tatlı bisküvi
Çikolataları ılık suda erimeye bırakınız.
Bir kapta, nişasta ile sütü, ateşin üzerinde karıştırarak, boza kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
Erimiş çikolataları da içine atarak, hepsini 15 dakika daha ateşte tutarak, pişiriniz.
Kabı ateşten alarak, içine yağı katınız ve iyice karıştırınız.
Pasta kalıbına çikolatalı krema ve bisküvileri kat kat döşeyiniz, en üstüne yine bir kat krema dökerek, buzdolabına koyunuz.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 18.09.2024
|
Bisküvili Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159411
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2021
432 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket pötibör bisküvi
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Süt, un, kakao, şeker ve vanilyayı tencereye alın.Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
Karışımınız puding kıvamına gelince tereyağını ekleyip güzelce karıştırın ve ocaktan alın. Dilerseniz içerisine çikolata da ekleyebilirsiniz.
Bir fırın tepsisinin tabanını çok hafif ıslatın ve bisküvileri tek sıra halinde dizin.
Ardından bisküvilerin üzerini örtecek kadar puding gezdirin.
Bisküvi ve puding bitene kadar eşit bir şekilde kat kat dizin.
Son katı da pudingle kapatın. Buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirin.
Arzuya göre süsleyin ve dilimlereyek servis edin.
|
Bisküvili Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161460
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2021
279 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket vanilyalı puding
5,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 paket kakaolu pötibör bisküvi
1 paket sade pötibör bisküvi
Kakao
1 paket çikolata sosu
2 su bardağı süt
Üzerine:
Çilek dilimleri
Vanilyalı pudingi, üç buçuk su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Geniş bir servis kabının içine pudra şekeri sürün. Sade bisküvileri yan yana dizin. Puding döküp, üzerine kakaolu bisküvi dizin. Bisküviler ve puding bitene kadar bu işlemi tekrar edin. Kalan pudingi de pastanın üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin. Daha sonra üzerine süzgeç yardımı ile kakao eleyin. Çikolata sos ve kalan sütü karıştırarak pişirin. Pastanın üzerine gezdirip, çilek dilimleri ile süsledikten sonra servis yapın.
|
|