Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bisküviden Cennet Çamuru (Kilis)

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bisküviden Cennet Çamuru (Kilis)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3262
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185276
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2025
81 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket bisküvi (tercihen sade)
1 paket vanilin
1 paket krema
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ceviz (isteğe göre fındık da kullanılabilir)
Yarım su bardağı su

İlk olarak bisküvileri iyice ufalayarak bir kaba koyun.
Ayrı bir kasede, süt, şeker ve kremayı karıştırarak hafifçe ısıtın. Karışım kaynamaya başlamadan ocaktan alın.
Sıcak karışımı, ufaladığınız bisküvilerin üzerine dökün. Bisküviler tamamen ıslanacak şekilde karıştırın.
Karışıma ceviz ve vanilini ekleyerek homojen bir hale gelene kadar karıştırın.
Karışımı bir borcama dökün ve üzerini düzeltin. Ardından, buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
Buzdolabında yeterince dinlenen tatlıyı dilimleyerek soğuk servis yapın.

Not: Bisküvilerin çok fazla ezilmemesi, tatlının daha güzel bir dokuya sahip olmasını sağlar. Krema ve süt karışımını sadece ısıtın, kaynatmak tatlıyı kesebilir. Fındık yerine ceviz kullanmak, tatlıya ekstra lezzet ve çıtırlık katar. Cennet çamuru soğuk servis edildiğinde, daha lezzetli ve kremamsı bir dokuya sahip olur.







Bisküviden Cennet Çamuru (Kilis) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(1 adet Bisküviden Cennet Çamuru (Kilis) 82 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası