| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bisketli Piliç | 
 
  | 
mümtaz er 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2014 
Mesajlar: 40 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104847 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2015 
1,786 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet tavuk göğsü
 
1 çay bardağı krema
 
1 su bardağı bezelye
 
1 kase mantar
 
3 adet domates
 
1 adet soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
3 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
Bisket için:
 
2 su bardağı un
 
4 tatlı kaşığı kabartma tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
100 gr margarin
 
1 su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı sirke
 
 
Karıştırma kabına un, kabartma tozu, tuz, margarin alınır. Üzerine 1 su bardağı sütün içine yarım limon suyu karıştırılarak hamura eklenir. Hamur çok fazla yoğrulmadan çay bardağı ya da çember yardımıyla kesilir. Bitişik olarak tepsiye dizilerek 230 derecelik fırında pişirilir. Diğer taraftan tavuk ince kesilerek tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra tek taraflı pişirilir. Ayrıca tencereye sıvıyağ, soğan ve mantar alınarak sotelenir. Daha sonra üzerine bezelye, domates, biber eklenerek sotelenmeye devam edilir. Pişmesine yakın tavada çevrilmeden pişirilen tavuklar ilave edilir. En son ocaktan alındıktan sonra tavuklar çıkarıldıktan sonra krema eklenir. Pişen ekmekler servis tabağının kenarına dizilir. Ortasına tavuk ve hazırlanan kremalı harç dökülerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bisketli Piliç Tarifleri Çulluk Tarifleri
 | 
 
 
 
 |