|
|
BİNNAZ |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12181
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2007
3,656 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
İri 4 yarma şeftali,
100 gram toz şekeri,
şeftalilerin üstünü örtecek kadar su,
100 gram rendelenmiş çikolata,
4 acıbadem kurabiyesi,
1 kahve fincanı krem şantiy.
Yapımı: Yarma şeftalileri ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Yanyana durdukları vakit sekiz yarım şeftaliyi alacak düzlükte küçük bir kaba toz şekeriyle şeftalilerin üstünü örtecek kadar su dökmeli. Kabı ateşe oturtup şekeri eritmeli ve şerbeti bir taşım kaynatmalı. Sonra şeftalileri bu şerbete atıp bir taşım kaynatmalı ve kevgirle şerbetten çıkarıp servis tabağına çekirdek yatakları yukarıda olacak biçimde yerleştirmeli. Şerbeti iyice koyulaşıncaya kadar kaynatıp ateşten indirmeli ve bir kenarda soğumaya bırakmalı.
Beri yanda acıbadem kurabiyelerini sıcak fırında iyice kuruttuktan sonra havanda döverek un durumuna getirmeli. Bunu rendelenmiş çikolatayla karıştırmalı ve bu karışımla şeftalilerin çekirdek yuvalarını doldurmalı.
Şerbet soğuyunca, acı bademili çikolatanın üstüne azar azar döküp bunları macun durumuna getirmeli. Şeftalilerin çekirdek yuvaları bu macunla örtülünce krem şantiyi sıkma torbasına koymalı ve şeftalilerin kenarlarıyle çikolatalı karışımın üstünü süslemeli.
Bu işlemden sonra tabağı servis vaktine kadar buzdolabında tutmalı.
|
|
BİNNAZ Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
|
|