|
|
Binnaz Lokması |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12875
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2007
2,499 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (30 parça için):
200 gram kaymak,
200 gram toz şekeri,
100 gram ceviz içi,
1 yumurta akı,
1/2 bardak toz durumuna getirilmiş çikolata.
Yapımı: Kaymağı toz şekeriyle iyice çırpmalı. Sonra bunu porselen bir kâseye koymalı ve hafif bir ateşe oturtmalı. Karıştırarak karışımı kaynayacak kadar ısıtmalı Buna iyice dövülmüş ceviz içini katmalı. Karıştırarak bunları birbirlerine yedirmeli. Karışımı kaynamak üzere iken ateşten indirmeli ve bir gün buzdolabında tutmalı. Buz dolabında 24 saat kaldıktan sonra karışımı çıkarıp birer küçük ceviz iriliğinde toplar yapmalı.
Yumurtanın akını iyice çırparak kar köpüğü durumuna getirmeli. Küçük topları bu köpüğe batırıp çıkarmalı ve çikolata tozuna bulayıp bir tabağa yerleştirmeli, buzdolabına kaldırmalı.
Binnaz lokmalarını dolapta bir - iki saat daha tuttuktan sonra çıkarıp servis yapmalı.
|
|
Binnaz Lokması Tarifleri Şekerlemeler
|
|