Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Bıldırcınlı Kaz Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Osmanlı Çorba Tarifleri
Osmanlı Salata Tarifleri
Osmanlı Pilav Tarifleri
Osmanlı Yumurta Tarifleri
Osmanlı Sebze Tarifleri
Osmanlı Zeytinyağlı Tarifleri
Osmanlı Baklagil Tarifleri
Osmanlı Dolma Tarifleri
Osmanlı Et Yemeği Tarifleri
Osmanlı Kebap Tarifleri
Osmanlı Köfte Tarifleri
Osmanlı Sakatat Tarifleri
Osmanlı Tavuk Tarifleri
Osmanlı Balık Tarifleri
Osmanlı Reçel Tarifleri
Osmanlı Hoşaf Tarifleri
Osmanlı Turşu Tarifleri
Osmanlı Kurabiye Tarifleri
Osmanlı Pasta Tarifleri
Osmanlı Hamur İşi Tarifleri
Osmanlı Börek Tarifleri
Osmanlı Çörek Tarifleri
Osmanlı Şerbetli Tatlı Tarifleri
Osmanlı Sütlü Tatlı Tarifleri
Osmanlı Meyve Tatlı Tarifleri
Osmanlı Helva Tarifleri
Osmanlı Dondurma Tarifleri
Osmanlı Şekerleme Tarifleri
Osmanlı İçecek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bıldırcınlı Kaz Dolması

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc44278
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2009
4,579 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

1 adet bütün kaz
8 adet bıldırcın
500 gr pirinç
180 gr tereyağı
½ su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı beyaz toz biber
2 adet kabuk tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
3 yemek kaşığı fıstık
2 yemek kaşığı kuşüzümü
4 adet defneyaprağı
¼ demet dereotu
5 yemek kaşığı doğranmış kaz ve bıldırcınların ciğeri.

Kaz ve bıldırcınlar ayıklanır, içi boşaltılır tüyleri yakılarak su ile yıkanır.
Kaz fırın tepsisine alınarak tuz, beyaz toz biber, defneyaprağı ve zeytinyağı ile iyice soslanır. Üzeri yağlı kağıt ile kapatılır. 170° C fırında 2.5 saat süreyle pişirilir. Pişmeye yakın folyo kağıdı çıkarılır. Bıldırcınlar da fırın tepsisine alınarak tuz, beyaz toz biber, defneyaprağı ve zeytinyağı ile iyice soslanır. Üzeri yağlı kağıt ile kapatılır. 170° C fırında 1 saat 20 dakika süreyle pişirilir. Pişmeye yakın yağlı kağıt çıkarılır. Diğer tarafta iç pilavı hazırlamak için önceden ıslatılan pirinç yıkanır ve suyu süzdürülür. Tencerede tereyağının yarısı eritilip çam fıstığı ilave edilip 2 – 3 dakika kavrulur. İnce doğranmış kuru soğan eklenerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. İnce doğranmış kaz ve bıldırcın ciğerleri eklenip 2 dakika kavrulduktan sonra tuz, beyaz toz biber, kabuk tarçın, yenibahar, ıslanmış ve suyu süzülmüş kuş üzümü ilave edilip suyu dökülür. Ağır ateşte kaynamaya bırakılır. Geri kalan tereyağı ayrı bir tencere eritilir. Suyu süzdürülen pirinç tencereye boşaltılır.
Ağır ateşte yaklaşık 10 – 12 dakika kavrulduktan sonra, kaynamakta olan ciğerli karışım kavrulan pirincin üzerine dökülür. İyice karıştırılıp kapağı kapatılır. Ağır ateşte demlemeye bırakılır. İç pilav suyunu çekip demlendikten sonra doğranmış dereotu ilave edilerek karıştırılır. Tepsiden alınan bıldırcınların içi hazırlanan pilavla çok sıkı olamayacak şekilde doldurulur. Tepsiden alınan kaza biraz pilav ve bıldırcınlar doldurulur. İçi doldurulan kaz fırın tepsisine alınıp tekrar fırında 180° C’de 5 dakika kızarması için bekletilir.







Bıldırcınlı Kaz Dolması Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri



(1 adet Bıldırcınlı Kaz Dolması 84,434 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort