| 
 
| 
 
 
 | 
 
Bıldırcın Yahnisi (sebzeli) | 
 
  | 
aza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51980 
Gönderme Tarihi: 23.May.2010 
3,482 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 kişilik
 
6 adet temizlenmiş bıldırcın
 
1 adet kabak
 
1 adet havuç
 
1 adet patates
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
1 çorba kaşığı salça
 
Yeterince tavuk suyu
 
Sos için:
 
1 adet soğan
 
1 adet havuç
 
1 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 adet domates
 
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
 
tuz
 
karabiber
 
1 adet tavuk bulyon
 
 
Temizlenmiş, tuz, karabiber ve kekikle ovulmuş bıldırcınları hafifçe yağlanmış yüksek kenarlı bir tepsiye dizin. Sebzeleri soyun. Bıldırcının etrafındaki boşluklara kabak, havuç ve patatesleri iri küpler halinde doğrayarak yerleştirin. Üzerlerine kaşık yardımıyla zeytinyağı gezdirin.
 
Fırına sürün. Bıldırcınların üzeri hafifçe kızarana dek fırında tutun. Fırından çıkartın. Tavuk suyuna 1 çorba kaşığı salçayı ilave edip, tepsiye dökün (su sebzelerin üzerini aşmasın). Tekrar fırına sürün. Bıldırcın ve sebzeler yumuşayana dek pişirin. Sos için tavaya yağı alıp, eritin. Küçük doğranmış soğanı ve tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ilave edip, yumuşayana kadar sote edin. 3-4 dakika sonra kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış domateslerle, dövülmüş sarmısağı ilave edin. 2 dakika daha çevirip, salçayı ekleyin. Bir tavuk bulyon tabletini ve bu malzemenin üzerine çıkacak kadar suyu ilave edin. Tuz, karabiber ekleyin. Sos koyuca bir kıvama geldiğinde tel süzgeçten geçirin. Bıldırcın ve sebzelerin üzerine dökerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Bıldırcın Yahnisi (sebzeli) Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
 | 
 
 
 
 |