| 
 
| 
 
 
 | 
 
Biberli Tavuk Güveci | 
 
  | 
performans 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38392 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2009 
2,342 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet ufak tavuk
 
2 adet dolma biberi
 
2 adet kırmızı biber
 
3 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Tavuk küçük parçalara ayrılır. Tavaya zeytinyağı konur, ısınınca tavuk parçaları atılır, renk alacak kadar pişirilir. Sonra bir güvece aktarılır. Aynı yağfa kibrit çöpü şeklinde doğranmış biberler az yumuşayana kadar çevrilir. Ateşten almada hemen önce ezilmiş sarımsak eklenir. Biberli karışım da güveçte bulunanan tavukların üzerine bırakılır. Son olarak halka şeklinde doğranmış domates dilimleri konur. Güvecin ağzı kapatılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Biberli Tavuk Güveci Tarifleri Hindi Tarifleri
 | 
 
 
 
 |