| 
 
| 
 
 
 | 
 
Biberli Tarhun Otlu Sos | 
 
  | 
prof 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2017 
Mesajlar: 30 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129376 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2017 
1,254 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet kırmızı dolmalık biber
 
2 diş sarımsak
 
1 demet tarhun otu
 
100 ml. krema
 
100 gr. süzme yoğurt
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartın. Fırın ızgarasında üzerinde siyah kabarcıklar oluşuncaya kadar közleyin.
 
Fırından çıkarttıktan sonra üstlerine nemli bir bez örtüp soğumaya bırakın.
 
Sarmısakları küçük küp doğrayın. Tarhun otunun yapraklarını dallarından kopartın, ince kıyın.
 
Kırmızı biberlerin kabuklarını soyun, küçük küp doğrayın. Bir miktar kırmızı biberden ve tarhun otundan ayırın.
 
Krema ve yoğurdu çırpın. Tuz ve karabiber serpin.
 
Küp biberleri, sarmısakları, tarhun otunu kremalı karışıma ekleyin ve ayırdığınız biber ve tarhun otu ile süsleyin.
 
 
Not: Biberli tarhun otlu sosu et yemekleriniz ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Biberli Tarhun Otlu Sos Tarifleri Soslar
 | 
 
 
 
 |