| 
 
| 
 
 
 | 
 
BİBERLİ ŞİNİTZEL | 
 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73785 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2012 
2,055 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet şinitzel
 
Tuz
 
2 çorba kaşığı margarin
 
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
 
Sos için:
 
6 çorba kaşığı su
 
1 küçük soğan
 
1 limon suyu
 
2 çay kaşığı kırmızı biber
 
1 çay kaşığı nişasta
 
Tuz
 
Ayrıca:
 
1 limon
 
Maydanoz
 
1 çay kaşığı kırmızı biber
 
 
Şnitzelleri hafif dövün. Her iki yüzüne de tuz serpin. Margarini tavada Kızdırın. Şnitzelleri her iki yüzü 2'şer dakika olmak üzere kızartın. Tavadan alın. Üzerine kırmızı biber serptikten sonra servis tabağına alın. Üzerini kapatarak sıcak olarak muhafaza edin. Sos için etleri kızarttığınız yağa su ilave edin. Ayıklanmış ve doğranmış olan soğanı 5 dakika kızartın. Limon suyu, kırmızı biberi ve nişastayı bir kapta çırpın. Soğanlara ilave edip tekrar kaynatın. Tuz serpin. Limonu yıkayın. Halka halka kesin. Maydanozu da yıkadıktan sonra doğrayın. Limon halkalarının yarısına kırmızı biber, diğer yarısına maydanoz serpin. Şnitzellere bu limon dilimleriyle garnitür yapın. Sosu ayrı bir kaba koyun. Şnitzellerden ayrı olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
BİBERLİ ŞİNİTZEL Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
 | 
 
 
 
 |