Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Biberli Piliç Sarması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Biberli Piliç Sarması

cin Ali
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc30678
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2008
2,102 defa indirildi / yazdırıldı




4 piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklanıp, fileto bölümleri bir başka yemekte kullanmak için ayrıldıktan sonra, kalanları yaklaşık 5 mm kalınlığında olacak biçimde hafifçe dövülmüş; yaklaşık 500 g)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber (iri dövülmüş)
3 taze soğan (ayıklanıp, 30 saniye haşlandıktan sonra, süzdürülerek kurulanmış ve her biri boylamasına 2 'ye kesilmiş)
1 büyük salatalık (kabuğu soyulup, ortadan uzunlamasına 2'ye kesildikten sonra, çekirdekleri temizlenmiş ve yaklaşık 5 mm kalınlığında şeritler halinde kesilip, 30 saniye haşlandıktan sonra, süzdürülerek, kurulanmış)
1 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesilip, 2 dakika haşlanmış ve süzdürülerek, kurulanmış)
2 çorba kaşığı mısırözü yağı
Sosu:
3 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı sirke
1/4 tatlı kaşığı karabiber (iri dövülmüş)

Sosu hazırlamak için küçük bir kâsede bütün sos malzemesi ile 3 çorba kaşığı suyu karıştırıp, bir kenara bırakın.
Piliç parçalarının üstüne tuzu ve karabiberi serpin. Taze soğanlar, salatalık şeritleri ve dolmalık biber şeritlerini, piliç parçalarının uzunluğunda kesin. Birkaç taze soğan parçası, 2 - 3 salatalık şeridi ve 2 - 3 dolmalık biber şeridi alıp, piliç parçalarından birinin uzun kenarı üstüne koyun. Parçayı sebzelerin üstüne dolayarak rulo haline getirip, açılmaması için küçük bir tahta şişle ya da kürdanla tutturun. Kalan dolmalık biber şeritleri, taze soğan parçaları, salatalık parçaları ve piliç parçalarıyla aynı işlemleri yineleyin.
Mısırözü yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca piliç rulolarını koyup, arada açılmamaları için dikkatle altüst ederek, 4 dakika kızartın. Sonra ruloları delikli spatulayla birtaba-ğa çıkarın. Kâsedeki sosu tavaya boşaltıp, bir tahta kaşıkla tavanın dibini iyice kazıyarak, karıştırın. Piliç rulolarını yeniden tavaya koyup, tavanın üstünü yarı yarıya örtün ve ateşi kısıp, ruloları, arada 1 kez altüst ederek, 8 dakika pişirin.
Tavayı ateşten alıp, ruloları ısıtılmış bir tabağa çıkararak, şişleri (ya da kürdanları) çıkarıp, atın. Ruloları 1 cm kalınlığında dilimleyip, tavada kalan sosu üstlerine boşaltarak servis yapın.






Biberli Piliç Sarması Tarifleri Balık Dolması Tarifleri



(1 adet Biberli Piliç Sarması 46,955 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort