| 
 
| 
 
 
 | 
 
Biberli Pastırmalı Pizza | 
 
  | 
hamiyet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2011 
Mesajlar: 52 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68439 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011 
2,153 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 su bardağı un
 
Yarım paket (20 gram) yaş maya
 
Yeteri kadar ılık su
 
1 çay kaşığı silme toz şeker
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz Üzeri için:
 
1 su bardağı küp doğranmış domates
 
10 dilim pastırma
 
2 diş kıyılmış sarımsak
 
5 dal kekik
 
7 adet sivri biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yaş mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ve toz şeker ekleyin. Bir kaşıkla ezerek eritin ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin. Unu bir kaba eleyip üzerine tuz, zeytinyağı ve erimiş mayayı ekleyin. Azar azar su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
 
Üzeri nemli bir bezle örtülü olarak hamuru 30 dakika mayalanmaya bırakın. Dinlenen hamuru yeniden yoğurun ve unlanmış düz bir zemine alın. Elinizle çevirerek kenarları hafifçe yüksek kalacak şekilde 30-35 cm çapında açın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine ilk önce domatesi koyun. Daha sonra pastırma dilimlerini, sarımsak ve kekik yapraklarını yerleştirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15-20 dakika pişirip hemen sofraya getirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Biberli Pastırmalı Pizza Tarifleri Katmer Tarifleri
 | 
 
 
 
 |