1/2 paket milföy hamuru
 
2-3 sap mercanköşk
 
1/2 adet limon
 
2 yemek kaşığı taze krema
 
1 adet kırmızı chili biberi
 
6 adet mini mozzarella peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Limonun kabuğunu rendeleyin. Milföy hamurunu çözülmeye bırakın; ardından yaprak yaprak ayırın. Hamurları ikiye kesip 8 cm. çapında bir su bardağı yardımıyla daireler çıkartın. Daireleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirip, 225°C'de ısıtılmış fırında 8-9 dakika pişirin. Limon kabuğu rendesi, taze krema, tuz, karabiber ve mercanköşk yapraklarını karıştırın. Karışımı hamurların üzerine sürün. Chili biberinin çekirdeklerini temizleyip şerit şeklinde doğrayın. Mozzarella peynirlerini ve biber şerirlerini paylaştırıp hamurları 8 dakika daha pişirin.
  
 |