| 
 | 
| Biberli Bulgur Pilavı (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162154 Gönderme Tarihi: 30.Arl.2021
 322 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Bulgur 2 Su bardağı
 Su 4 Su bardağı
 Kuru soğan 1 küçük boy
 Tereyağı 1 Yemek kaşığı
 Yeşilbiber 1 Orta boy
 Domates 1 Orta boy
 Tuz
 
 Tereyağı bir tencerede eritilir. İçine doğranmış kuru soğan konularak biraz kavrulur. İnce ince doğranmış yeşilbiber ve domates kavrulmakta olan kuru soğana ilave edilip birlikte biraz daha kavrulur. İçine su ve tuz ilave edilip su kaynayınca bulgur eklenerek önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince pilav pişmiştir. Bir kaşıkla karıştırılıp tencerenin ağzı kapanır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |