| 
 
| 
 
 
 | 
 
Biberiyeli Bütün Tavuk | 
 
  | 
kahraman meral 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2012 
Mesajlar: 33 Şehir: Kahramanmaraş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75774 
Gönderme Tarihi: 16.May.2012 
2,149 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet bütün tavuk
 
10 diş sarımsak
 
2 dal biberiye
 
Tuz, karabiber
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
 
2 patates
 
200 gram brokoli
 
 
Sarımsakları soyup ikiye bölün. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi harmanlayıp tereyağı ile beraber tavuğun üzerine sürün. Tavuğun içine de bu karışımdan sürüp sarımsakları da tavuğun her yerine batırın. Biberiyelerin bir kısmını da sarımsakların yanına batırın, bir kısmını da içine koyun. Diğerlerini tavuk piştikten sonra üzerine batırmak için ayırın. Tavuğu fırın tepsisinin içine yerleştirip 170 derecede 1 saat kadar pişirin. Ara ara akan yağını üzerine alıp güzel bir şekilde kızarmasını sağlayın. Daha sonra fırının ısısını 200 dereceye getirip 15-20 dakika daha pişmeye bırakın. Fırından aldığınız tavuğun üzerine servis yapmadan önce yanmış olan biberiyeleri alıp yeni ve taze biberiyeleri batırın. Patates ve brokolileri ayrı bir yerde haşlayıp tereyağında sote edin. Servis tabağına aldığınız tavuğun yanına sebzeleri de ekleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Biberiyeli Bütün Tavuk Tarifleri Tavuk Yemekleri
 | 
 
 
 
 |