Yarım kg tavuk kuşbaşı
2 adet kapya biber
2 adet patates
Kızartma yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
8 adet iri dolma biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
2 çay kaşığı tuz
Patatesler soyulur, kesme şeker gibi doğranır, kızartılır. Dolma biberle baş kısmından 1 santim aşağıdan kesilir, içi temizlenir. Aynı yağda hafif renk alacak kadar kızartılır. Başka tavaya tereyağı ve kuşbaşı tavuk konur. Suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Küp doğranmış kapya biberler, kızarmış patatesler eklenir. Baharatlar atılır. 5 dakika sonra ateşten alınır. Az kızaran dolma biberler fırın kabına dizilir. İçleri tavuklu harçla doldurulur. Kapakları kapatılır. 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir.
|