Kısa URL: https://ml.md/lc119599
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2016
1,547 defa indirildi / yazdırıldı
Oğuz M. Yorgancıoğlu
Turşu yapılacak biberler o kadar acı olmamalıdır. Acılık tad verecek derecede olmalıdır. Bu durumdaki biberler alınıp güzelce yıkanır. Kaynar suya atılıp iki dakika bekletildikten sonra çıkarılıp süzülmeye bırakılır. Soğuyunca kuyrukları yukarı gelecek şekilde kavanoza dizilirler. Kavanoz dolunca biberleri örtecek kadar sirke dökülür. Bir çay kaşığı da tuz eklenip kavanoz sıkıca kapanır. On-beş gün sonra yenmeğe hazırdır.
Not: Kıbrıs insani yeşil bibere çok düşkündür. Her yemekte acı veya tatlı biber yemeği sever ancak çok acı bibere alışık değildir. Buna rağmen istisnalar yok değildir. Biber turşusu ticari önem kazanmış yiyeceklerden biridir. Paketlenmiş haliyle çarşıda satılmaktadır.