| 
 
 
 | 
BİBER TURŞULU VE ARPACIK SOĞANLI KILIÇ YAHNİ | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60856 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2011 
2,256 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
THY Skylife
 
 
600 g kılıç balığı
 
50 g biber turşusu
 
50 g arpacık soğanı
 
1 defneyaprağı
 
50 g kalamata zeytin
 
çeyrek demet maydanoz
 
tuz
 
karabiber
 
1 su bardağı balık suyu
 
10 çeri domates
 
yarım fincan zeytinyağı
 
 
Kılıç balıklarını bir santimetre kalınlığında halkalar halinde kesin. Tuz ve biber atalım.  Zeytinyağında arpacık soğanı iki-üç dakika.soteleyin.  Biber turşusu, çekirdeği alınmış kalamata zeytin ve ikiye kesilmiş çeri domatesleri katarak sotelemeye iki-üç dakika daha devam edin.
 
Balık suyuna defne yaprağı koyarak pişirin. Balıkları ve maydanoz yapraklarını ilave edip, kapağı kapalı olarak beş dakika pişirin. Sıcak servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |