Dört kişi için:
 
Dört etli dolmalık biber
 
Bir kase haşlanmış kırıklı pirinç
 
iki yumurta sarısı (pişmiş)
 
Bir kase yoğurt
 
24 zeytin
 
Üç çorba kaşığı ayçiçeği yağı
 
Tarhun otu
 
Kaya tuzu
 
 
Hazırlanması:
 
Biberleri yıkayıp uzunlamasına kesin. Saplarını ve çekirdeklerini çıkartın. Yağ koyacağınız tavaya biberleri alıp, hafif sararana dek kızartın.
 
Bir salata tabağı içinde haşlanmış pirinci, çatalla ezip ufalayacağınız katı yumurta sarısını, çekirdekleri çıkartılmış zeytinleri, yoğurdu, tuzu, doğranmış tarhun otunu karıştırın. Bu içi yarık biberlerin içine doldurun.
 
Soğuk olarak sofraya getirin.
  
 |