500 gr Banvit Piliç Göğüs Bonfile
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 diş sarımsak (kıyılmış)
 
1 çorba kaşığı kimyon tohumu
 
1 tatlı kaşığı zencefil
 
2 adet etli kırmızı biber (çekirdekleri çıkartılmış, jülyen kesilmiş)
 
1 adet yeşil dolmalık biber (çekirdekleri çıkartılmış, jülyen kesilmiş)
 
1 adet sarı dolmalık biber (çekirdekleri çıkartılmış, jülyen kesilmiş)
 
1 çorba kaşığı tatlı kırmızıbiber sosu
 
2 çorba kaşığı soya sosu
 
 
Piliçleri ince jülyen şeklinde doğrayın. Wog veya derin bir tavada yağı ısıtıp, etleri katın ve karıştırarak 5 dak. soteleyin.
 
Sarmısak, kimyon tohumu ve zencefili ilave edip harmanlayın. Tüm biberleri katıp, 10 dak. karıştırarak pişirin.
 
Kalan malzemeleri ilave edip karıştırın ve 1-2 dak. daha pişirin.
 
Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 |