|
|
Bhaji |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc120383
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2016
6,548 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://mutfakradyosu.com
2 adet kırmızı soğan, ince doğranmış
1 adet yeşil sivri biber, ince doğranmış ve çekirdekleri çıkarılmış
2 diş sarımsak
8 gr kök zencefil, ince doğranmış
1 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
½ tatlı kaşığı chili tozu
½ tatlı kaşığı öğütülmüş zerdeçal
2 adet köri yaprağı
6 yemek kaşığı nohut unu
3 yemek kaşığı pirinç unu
¼ demet taze kişniş, kıyılmış
¼ tatlı kaşığı rezene tohumu
500 ml bitkisel yağ, kızartmak için
Deniz tuzu
Önce derin bir kızartma tavasını 180˚Cye ısıtın, tava ısınırken onion bhajis için gerekli malzemeleri karıştıracaksınız
Büyük bir kasede doğranmış soğanı, sarımsağı, zencefili, köri yapraklarını ve eritilmiş tereyağını karıştırın
Chilli toz biberi, zerdeçalı, nohut ve pirinç ununu, kıyılmış kişnişi ve damak tadınıza uygun miktarda tuzu ilave edip karıştırın. Üzerine biraz su serpin ve karıştırın, karışımın şekil alacak kadar kıvamlı, kalın olması gerekiyor
Karışımdan bir parça alıp yağa bandırarak tavadaki yağın sıcaklığını kontrol edin. Cızırdıyorsa yeterince kızmış demektir.
Elinizi nemlendirin ve karışımdan her seferinde bir yemek kaşığı alıp kızgın yağa atıp kızartın. Her defasında yaklaşık 5 adet kızartın. Hafifçe karıştırarak kızartın, her yüzey altın rengi almalı.
Karışımınız bitene kadar süreci yineleyin. Kızarttığınız onion bjahislerin fazla yağını bir kağıt havluya emdirin. Soğumadan veya tercihen oda sıcaklığında servis edin.
|
|
Bhaji Tarifleri Hint Yemekleri
|
|